Friska Molkom passar alla! Det är enkelt att komma igång och du gör det när det passar. Du väljer själv ditt tempo eller om du vill ha sällskap. På köpet får du se mer av bygden och får frisk luft!

Vad är Friska Molkom?

Vi har placerat ut ett antal kontrollstolpar på mer eller mindre kluriga platser i Molkom med omnejd. Och så har vi tryckt upp en karta där vi har markerat varje stolpe med en ring. Din utmaning är att med hjälp av kartan försöka hitta så många stolpar som möjligt.

 

Stolparna

Stolparna finns i fyra olika färger, grön, blå, röd och svart. De gröna är enklast att hitta, de står längs asfalterade gång- eller cykelvägar och kan nås även med barnvagn eller rullator. De blå är aningen svårare, de står längs stigar och vandringsleder ute i skog och mark. För att hitta de röda måste du lämna stigen och bege dig ut i skogen, men kontrollen syns oftast från stigen. De svåraste, de svarta, måste du ge dig ut i obanad terräng ute i skogen för att hitta.

 

Tävla och Vinn

På varje kontrollstolpe står en bokstavskod. För varje sådan kod som du registrerar in här på Friska Molkoms webbplats får du automatiskt en lott med chans att vinna fina priser. Hittar du alla stolpar i årets tävling och registrerar in dem så ger det en ganska god vinstchans.Tänk på att ta det försiktigt, och du deltar på egen risk. Allemansrättens ”Inte störa, inte förstöra” är bra ledord i skogen.

 

Vad behöver man?

Allt du behöver är kartan. Eller kartorna. På premiären den 27:e maj släpper vi vår stora huvudkarta med de första 50 kontrollerna. Under året släpper vi ytterligare stolpar!